Ruskea peruskastike ja espagnolekastike.
Aamulla minä laitoin 2 kastikkeita: ruskea kastike ja espagnolekasrike.
Ruskea peruskasrikke on helppo.
Receptti:
Mausteitä: mustapippuri, paprikaa, sinappia
Ohje:
- Sulata rasva paistinpannussa.
- Lisää jauhot ja ruskista seosta hyvin sekoittaen, kunnes se on tasaisen kauniin ruskeaa
- Pannu ei saa olla liian kuuna, etteivät jauhot ruskistu epätasaisesti!!
- (Lisää hienonnettu sipeli ruskistamisen loppuvaiheessa!!)
- (Sipuli ilmee ruskistuessa rasvaa, joten käytä sitä enemmän!!)
- Jauhojen ruskistuessa, jäähdytä pannua vähän.
- Lisää neste ja mausta kastike.
Ruskea kastike sopii erinomaisesti kastikkeeksi lihapullille ja murekkeille, kokolihalle ja riistalle.
Espagnolekastike
Receptti:
- 30 g rasvaa
- 35 g porkkanaa, paloina
- 35 g sipulia, paloina
- 35 g selleriä, paloina
- 30 g tomaattipyreetä
- 1 tl lihalientä
Mausteitä: timjamia, suola, valkosipulia, valkopippuri
Ohje:
- Ruskista juurekset kattilan pohjolla (saavat ottaa väriäkin).
- Lisää tomaattipyree ja jatka ruskistamista, kunnes pyree on ruskistunut
- Lisää valmis liemi ja keitä lientä haudutuslämmöllä.
- Kuori vaahto ja lisää mausteet.
- Saosta tärkkelysjauholla.
- Keitä kastiketta noin 1 tunti ja siivilöi.
Minä laitoin vielä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti