keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Ruskea peruskastike ja espagnolekastike.
Aamulla minä laitoin 2 kastikkeita: ruskea kastike ja espagnolekasrike. 

 Ruskea peruskasrikke on helppo.
Receptti: 
  • 40 g rasvaa
  • 40 g vehnäjauhoja
  • 1 tl lihalientä
  • 0,5 tl suolaa
Mausteitä: mustapippuri, paprikaa, sinappia
 
 
Ohje:
            - Sulata rasva paistinpannussa.
            - Lisää jauhot ja ruskista seosta hyvin sekoittaen, kunnes se on tasaisen kauniin ruskeaa
            - Pannu ei saa olla liian kuuna, etteivät jauhot ruskistu epätasaisesti!!
            - (Lisää hienonnettu sipeli ruskistamisen loppuvaiheessa!!)
            - (Sipuli ilmee ruskistuessa rasvaa, joten käytä sitä enemmän!!)
            - Jauhojen ruskistuessa, jäähdytä pannua vähän.
            - Lisää neste ja mausta kastike.
 
Ruskea kastike sopii erinomaisesti kastikkeeksi lihapullille ja murekkeille, kokolihalle ja riistalle.
 
Espagnolekastike 
 
Receptti:  
 
 
 
  • 30 g rasvaa 
  • 35 g porkkanaa, paloina 
  • 35 g sipulia, paloina 
  • 35 g selleriä, paloina 
  • 30 g tomaattipyreetä 
  • 1 tl lihalientä 
 
Mausteitä: timjamia, suola, valkosipulia, valkopippuri

Ohje:

 - Ruskista juurekset kattilan pohjolla (saavat ottaa väriäkin). 
 - Lisää tomaattipyree ja jatka ruskistamista, kunnes pyree on ruskistunut
 -  Lisää valmis liemi ja keitä lientä haudutuslämmöllä. 
 - Kuori vaahto ja lisää mausteet. 
 - Saosta tärkkelysjauholla. 
 - Keitä kastiketta noin 1 tunti ja siivilöi.

Minä laitoin vielä 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti